kolmapäev, 20. august 2008

Värske-hapukurk.



Praegu on just õige aeg teha värske-hapukurki,mina tegin nii:

2 kg väiksemaid kurke
2,5 liitrit vett
5 spl jämedat soola
Tilli
Mustasõstra lehti
Mädarõigast
Küüslauku

Kõigepealt panin purgi põhja mustasõstra lehed,siis tilli ,küüslaugu ja mädarõika viilud ning kiht korralikult laotud kurke,nii tegin kuni lõpuni välja.Marinaadiks keetsin vee,milles lahustasin soola,siis valasin selle kurkidele nii,et see korralikult kattis need.Panin kurgid üheks ööpäevaks ilma kaaneta toa temperatuurile seisma ,peale seda aga keerasin kaane peale ning panin külmkappi.
Meie pere hakkab kurke sööma juba peale ööpäevast seismist aga kõige paremad on need kuskil kolmandal päeval.