teisipäev, 26. august 2008

Virsiku-sõstra kohupiimakook.


Väga hea ja mahlane kook,sõstraid võib isegi nats rohkem panna.

Taigen: 8 dl jahu
4 dl suhkrut
1,5 tl küpsetuspulbrit
1,5 tl soodat
0,5 tl soola
250 gr sulatatud margariini
100 gr hapukoort
1 muna


Täidis: 850 gr purk konserv virsikuid
700 gr kohupiima
2 dl punaseid või musti sõstraid
2,5 dl suhkrut
2 muna
1 tl vaniliini


Segasin kokku kuivained ning lisasin sulatatud margariini.Pool tainast jätsin ootama ,teisele poolele lisasin hapukoore ja munasegu,selle taigna surusin ahjuplaadile.
Virsikud tükeldasin kuubikuteks ning segasin kohupiimast,suhkrust,munadest ja vaniliinist tehtud segu hulka.Valasin täidise taignapõhjale,peale puistasin sõstrad ja järelejäänud taigna.Küpsetasin 175 kraadi juues 45 minutit.