kolmapäev, 13. august 2008

Vahukoore-keedukreemi kringel.


Mul oli ammu soov teha vahukoore-keedukreemi kringlit ,aga millegi pärast ei saanud ma seda siiani tehtud,nüüd aga valmis see lõpuks saigi ja tulemusega jäin ma rahule,ainult,et järgmine kord teen ma keedukreemi natuke rohkem,tundus nagu natuke vähe võitu.

Taigen:
1,5 klaasi piima
1 pakk kuivpärmi
3 spl suhkrut
100 gr margariini või õli
2 muna
umbes 900 gr jahu
200 gr rosinaid
soola

Valmistasin pärmitaigna ja lasin kahekordseks kerkida.

Keedukreem:
4 muna
6 spl suhkrut
6 spl jahu
500 ml.piima
100 gr.võid
4 tl.vaniliini


Vahustasin munad,lisasin jahu ja 8spl.külma piima,segasin ühtlaseks.Ülejäänud piima lasin keema tõusta,segasin munavahuga ning kuumutasin kuumavee vannis pidevalt segades ,kuni kreem läks paksuks,lõpuks lisasin või ja vaniliini.Mina tegin keedukreemi valmis juba eelmisel päeval,siis oli kreem muutunud hästi tihedaks ja hea oli seda kohe kasutada.

Vahele ja peale:
2 pakki vahukoort
2 tl želatiini
2 spl.vett
suhkrut


Vahukoore vahustasin suhkruga tugevaks vahuks ja lisasin 2 spl vees paisutatud ja kuumavee vannis sulatatud želatiini.

Glasuur:
4 spl kuuma vett
1 klaas suhkrut
2 spl kakaod
2 spl võid

Panin kõik ained potti ja lasin vaikselt keema.


Võtsin kahekordseks kerkinud taigna ning rullisin lauale laiali,peale määrisin keedukreemi ning rullisin kokku nagu rullbiskviidi,vormisin ümaraks ning lõikasin iga 5 cm tagant kääridega sälgud sisse ning venitasin neid kohti natuke laiali,sest pärast tuli panna sinna vahukoor.Küpsetasin 225 kraadi juures umbes pool tundi.
Ahjust võetud kringlile niristasin peale šokolaadi glasuuri.Järgmisena lasin kringli maha jahtuda ning seejärel täitsin kringli vahed vahukoorega ja kaunistasin üleni vahukoore tupsudega.