teisipäev, 12. jaanuar 2010

Kasukas


See siin on minu lemmik kasukas. Selle kasuka teeb heaks marineeritud kurk ja hästi maitsestatud kaste.

kaks keskmist heeringat
2 sibulat
6 keskmist kartulit
200 gr keedetud porgandeid
5 marineeritud kurki( Felixi kurgid)
3 muna
600 gr keedetud peeti
3 spl sidrunimahla
3 tl suhkrut( lisada mitte magusatele peetidele)

Kaste:

3 dl majoneesi
3 dl hapukoort
1 tl sinepit
2 tl suhkrut
1 tl soola
0,5 tl sidrunipipart

Peale:

4 muna

Lõikasin heeringa, sibula ja kurgi väikesteks tükkideks. Riivisin munad, porgandid, kartulid ja peedi jämeda riiviga. Segasin peedi sidrunimahla ja suhkruga. Ladusin klaaskaussi õhukeste kihtidena heeringa, sibula, kartuli, muna, kurgi, porgandi ja peedi. Segasin omavahel kastme ained ja kallasin pool sellest salatile. Laotasin järelejäänud ained kastmele samas järjekorras. Kallasin peale ülejäänud kastme, katsin toidukilega ning panin järgmise päevani külma. Kaunistasin riivitud munaga.

Kommentaare ei ole: