reede, 3. juuli 2009

Maasika-kohupiimatort


Mõnusalt mahe ja maasikane tort. Retsepti idee siit

Põhi:

2 muna
1,5 dl suhkrut
1,5 dl jahu
0,5 dl tärklist
0,5 dl sooja vett
0,5 spl küpsetuspulbrit

Täidis:

400 gr kohupiimakreemi(vanilje)
250 gr hapukoort
1-2 dl suhkrut
2 munavalget
2 tl vanillsuhkrut
6 lehte želatiini
maasikaid

Kate:

maasikaid
4 dl magusat mahla
4 lehte želatiini

Tordipõhja jaoks vahustasin munad suhkruga, lisasin kokku segatud kuivained ja sooja vee. Valasin taigna küpsetuspaberiga kaetud lahti käivasse vormi ning küpsetasin 180 kraadi juures.
Jahtunud tordipõhja panin tordialusele(koos vormi võruga) ja immutasin mahlaga. Ladusin põhjale maasikad. Täidise jaoks mikserdasin kokku hapukoore, kohupiima, pool suhkrust ja vaniljest. Panin želatiinilehed külma vette likku ja lasin 5 minutit paisuda. Vahustasin munavalged ülejäänud suhkruga kõvaks vahuks. Pigistasin želatiinilehtedest vee välja ja segasin lehed vähese kuuma veega. Jahutasin želatiini segu ja valasin peene nirena kohupiimasegu sisse. Viimasena segasin õrnalt sisse munavalgevahu. Valasin segu põhjale. Panin külmikusse.
Järgmisel päeval tegin tordile katte. Paisutasin želatiinilehed külmas mahlas ning kuumutasin siis sulamiseni. Ladusin maasikad tordile ja valasin üle jahtunud kattega. Panin külmikusse.

Kommentaare ei ole: