teisipäev, 7. juuli 2009

Mahlane ananassi-porgandi plaadikook


Hea ja lihtsalt valmistatav mahlane plaadikook.

200 gr võid või margariini
2,5 dl suhkrut
3 muna
5 dl peene riiviga riivitud porgandit
1 väiike purk anansassitükke
1 dl ananassikompoti vedelikku
6 dl jahu
3 tl küpsetuspulbrit

Glasuur:

2,5a dl tuhksuhkrut
1 dl ananassi -või apelsinimahla





Vahustasin munad suhkruga, lisasin sulatatud või, riivitud porgandi, väikesteks tükkideks lõigatud ananassi ja mahla. Lõpuks lisasin ka omavahel segatud kuivained. Valasin taigna võiga määritud plaadile ja küpsetasin 200 kraadi juures 20-25 minutit. Lasin koogi leigeks jahtuda. Segasin omavahel glasuuri ained ja katsin koogi.

Kommentaare ei ole: