reede, 24. juuli 2009

Ciabatta




Tõeliselt head saiad, soovitan soojalt!

Taigen(2 tk):

25 gr pärmi
5 dl vett
1 spl soola
1/2 dl oliivõli
3 dl rukkijahu
9 dl nisujahu või durumnisujahu

Soojendasin vee(u 37 kraadi) . Pudistasin pärmi kaussi, lisasin natuke vett ja lahustasin selles pärmi. Lisasin ülejäänud vee, õli, soola ja jahud. Segasin ja sõtkusin taignaks ning lasin rätikuga kaetult 40 minutit kerkida.
Tõstsin taigna jahuga üleraputatud lauale ning jagasin kaheks osaks. Surusin taignaosad käega lapikuks, nii et tekkisid nelinurksed tükid. Tõstsin taigna võitatud ahjuplaadile ja lasin köögirätiku all umbes 30 minutit kerkida. Küpsetasin saiu ahju keskosas 225 kraadi juures umbes 15 minutit.
Lasin saiadel restil rätiku all jahtuda.

Kommentaare ei ole: