reede, 24. juuli 2009

Aprikoosikook beseega



Taigen:

200 gr margariini
10 spl suhkrut
1 dl piima
3 dl jahu
4 munakollast
3 tl küpsetuspulbrit

Kate:

1 suur purk aprikoosikompotti(virsikuid,õunu)
4 munavalget
10 spl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut

Mikserdasin pehme margariini suhkruga kohevaks, lisasin vahustamist jätkates ükshaaval toasoojad munakollased. Segasin küpsetuspulbri jahuga ja lisasin taignale kordamööda jahusegu ja piima. Surusin taigna võitatud ahjuplaadile. Lõikasin aprikoosid sektoriteks ja ladusin taigna põhjale. Vahustasin munavalged suhkruga läikivaks vahuks. Katsin aprikoosid beseemassiga ja küpsetasin 175 kraadi juures ahju alumisel siinil 35-40 minutit.
Serveerida samal päeval!!!

Kommentaare ei ole: