pühapäev, 24. august 2008

Kapsarullid.



1 suur kapsapea
5 tomatit

Täidis:

1 kg hakkliha
375 gr riisi
1 sibul
pipart
soola
tsipake vett

Kõigepealt keetsin riisi.Järgmisena segasin riisi,hakkliha,sibula ja maitseainetega ühtlaseks täidiseks,lisasin ka natuke vett,et täidis ei jääks liiga kuivaks.
Kapsapea küljest eemaldasin kapsalehed ja panin paariks minutiks soolaga maitsestatud vette keema,seejärel ladusin kapsalehed üksteise peale hunnikusse ning lasin jahtuda.Jahtunud kapsalehel lõikasin rootsu õhemaks,et oleks parem rulli keerata .Võtsin kapsalehe ette nii,et rootsuga ots oli suunatud minu poole.Rootsu poolsesse otsa panin paraja portsu täidist,keerasin ääred täidise peale ning seejärel rulli.Ladusin rullid üksteise kõrvale ahjuplaadile(liitekoht all),lisasin natuke vett ja tükeldatud tomatid,peale raputasin veidi veel soola.Küpsetasin 225 kraadi juures,kuni rullid olid pruunikad.Rullidel keerasin poole aja pealt külge,muidu oleks jäänud kapsarulli üks külg pruunistamata.

1 kommentaar:

KARDEMON ütles ...

mul hakkasid neelud käima.... sel sügisel võtan ka kindlasti ette kapsarulli tegemise... kapsa söömine on hetkel lihtsalt vähe vastunäidustatud.

nii head on kapsarullid! natuke rohkem nikerdamist - aga seda väärt :)