neljapäev, 30. oktoober 2008
Pelmeenid.
Mul oli ammu soov teha pelmeene ja nüüd,kui ma omale vormi sain tuli neid ka kohe katsetama hakata.Internetis ringi vaadates oli päris palju pelmeeni tegemise retsepte,aga millegi pärast tundus just see retsept kõige õigem olevat.Lõpptulemuses pettuma ei pidanud.Sellest taigna kogusest tuli välja 222 pelmeeni.
Taigen:
500 gr jahu
200 ml vett
2 muna
veidi soola
Asetasin jahu hunnikusse lauale,keskele tegin süvendi,kuhu panin munad,vee ja soola ning sõtkusin taignaks.Taigna jätsin 30 minutiks rätiku alla lauale seisma.
Täidis:
600 gr hakkliha
100 gr sibulat
4 küüslauguküünt
pipart,soola
6 spl või natuke rohkem hapukoort
Panin hakkliha kaussi,lisasin soola,pipra,hakitud sibula,küüslaugu ja hapukoore,segasin korralikult läbi.
Vormisin pelmeenivormi abil pelmeenid ja keetsin soola ja piprateradega maitsestatud vees. Serveerimisel puistasin peale peterselli.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar