laupäev, 1. november 2008

Päevalilleseemne-banaanikeeks.


Võrratult hea ja suur keeks,kasutasin pähklite asemel päevalilleseemneid,need sobisid keeksi sisse jube hästi ja veel sai lisatud banaani ning rosinaid.Peale valmistasin glasuuri,see sobis sinna kui valatult.Glasuuri tuli natuke liiga palju,järgmine kord proovin teha poole kogusega.


Taigen:

8 dl jahu
6 dl suhkrut
2 tl soodat
1 tl soola
3 püreestatud keskmist banaani
300 gr hapukoort
1 dl õli
3 muna
200 gr puhastatud päevalilleseemneid
200 gr rosinaid

Vahustasin suhkruga munad,lisasin õli,hapukoore,banaanipüree,kokku segatud kuivained ja päevalilleseemned ning rosinad.Määrisin 2 liitrise rõngasvormi margariiniga ja puistasin üle riivsaiaga.Valasin taigna vormi ning panin ahju küpsema 180 kraadi juurde .Küpsetamiseke kulus tund aega,valmidust proovisin hambaorgiga.

Glasuur:

200 gr tuhksuhkrut
50 gr sulatatud margariini
0,5 dl mahla(minul oli kreegi mahl)

Glasuuri jaoks segasin kõik ained omavahel kokku ning niristasin jahtunud keeksile.

Kommentaare ei ole: