esmaspäev, 20. oktoober 2008
Hakklihapirukad
Teen alati pirukaid tunde järgi ja täpset retsepti ei oska kirja pannagi.Reegel on aga see,et pärmitaigen peab olema mõnusalt pehme,siis jäävad pirukad ka hästi pehmed.
Taigen:
1 liiter piima-vee segu
jahu
1 pulk pärmi(50 gr)
õli
suhkrut,soola
Vedeldasin pärmi suhkruga ja lisasin käesoojale piima-vee segule.Seejärel lisasin õli,suhkru ja soola ning sõtkusin ühtlaseks taignaks.Taigent sõtkusin seni, kuni see käte küljest lahti lõi.Lasin taignal kerkida soojas kohas kahe kordseks.
Täidis:
hakkliha
sibul
muna
natuke hapukoort
soola
pipart
Hakkliha praadisinl koos sibulaga läbi,maitsestasin soola ja pipraga.Kuna mulle meeldib ühtlasem lihamass,siis ajasin ma saadud segu hakklihamasinast läbi.Järgmisena lisasin riivitud muna ja hapukoore,segasin ühtlaseks ning kontrollisin maitset.
Vormisin ilusad pirukad ja küpsetasin 225 kraadi juures .
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
7 kommentaari:
Mmm, nii tahaks neid!
kuidas sina vormid pirukaid..mina olen alati hädas...küll tuleb täidis vahelt välja, küll jäävad ebamäärase kujuga..
Mina võtan kausist taigna ja jätan hunnikusse lauale,siis tõmban(venitan)natuke tainast enda poole,panen keskele täidise ja enda pool oleva ääre tõstan peale ja siis tavalise klaasiga(ülemise äärega)vajutan piruka välja.Nii ma teen koguaeg.Hästi hea ja kerge on nii teha ja pole muret,et täidis välja tuleks.Kirjeldada on antud tegevust raske,loodan,et midagi said aru.Järgmine kord pildistan kui pirukaid vormin.
Tegin ka neid pirukaid Sinu retsepti järgi. Ülimaitsvad tulid! Teen teinekordki:)
Seda on hea kuulda,kui meeldisid.
Kas pirukad on ka järgmisel päevad pehmed? Otsin head pärmitaigna retsepti, et järgmine päev ka pehmed oleksid pirukad :)
read this post here Hermes Dolabuy look at more info Fendi Dolabuy next page YSL Dolabuy
Postita kommentaar