pühapäev, 19. aprill 2009

Mahe ja mõnus martsipani kirsi-punasesõstrakook





Üks äärmiselt mõnus ja lihtne kook. Läheb kindlasti kordamisele. Retsepti võtsin Oma Maitsest, nats muutsin taigna kogust ja kirssidele lisaks panin punaseidsõstraid ja ka martsipani.

Puru:

7,5 dl jahu
5 dl suhkrut
0,5 tl soola
4,5 spl kakaod
3 tl vaniljesuhkrut
375 gr margariini


Täidis:

1,5 kg hapukoort
3 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
6 muna
200 gr martsipanimassi
150 gr punaseidsõstraid
purk kirsikompotti

Puru jaoks segasin kuivained kokku, lisasin tükeldatud või ning mudisin näppude vahel puruks. Pool purust surusin ahjuplaadile ja äärtele.
Täidise jaoks kloppisin munad lahti, lisasin suhkru, vanilje ja hapukoore. Valasin täidise põhjale. Peale ladusin kirsid, sõstrad ja väikesteks tükkideks lõigatud martsipani ning ülejäänud puru. Küpsetasin 180 kraadi juures 45 minutit.