teisipäev, 3. mai 2011

Kohupiima plaadikook



Põhi:

250 gr margariini
7 dl jahu
1 muna
1/4 tl soola
2 dl suhkrut

Kate:

1 kg kohupiima
500 gr hapukoort
5 muna
4 spl jahu
suhkrut
vaniljet

Põhja jaoks sulatasin margariini. Lasin jahtuda. Segasin omavahel jahu ja soola. Vispeldasin munad suhkruga lahti ja segasin ülejäänud ainetega koos taignaks. Määrisin ahjuplaadi margariiniga. Surusin taigna ahjuplaadile ja küpsetasin 200 kraadi juures pool valmis(põhi muutub kuivaks).
Katte jaoks vahustasin munad suhkruga. Lisasin kohupiima, jahu ja hapukoore ning segasin ühtlaseks. Valasin katte põhjale. Küpsetasin 200 kraadi juures, kuni kate oli tahenenud ja kuldpruuniks muutunud.

4 kommentaari:

minukiisu ütles ...

kas see on see "nõuka "kohupiimakook?

Anu ütles ...

Millist kohupiima kasutasite,kas toru või paki(teralist)?
Tänan kiire vastuse eest,Anu

Birgit ütles ...

Ikka tavalist paki kohupiima.

Birgit ütles ...

Panin retsepti suvaliselt kokku, ei tea kas nõuka aegne või mitte:)