teisipäev, 3. mai 2011

Karamellikook hapukoorega



Jällegi üks väga lihtsalt teostatav ja maitsev kook. Retsept siit

Taigen:

2 dl suhkrut
1 dl keeva vett
500 gr toasooja võid (mina panin margariini)
0,5 tl soola
4 munakollast (mina panin 2 muna)
800 gr jahu
2 spl küpsetuspulbrit

Hapukoorekreem:

1 kg 20% hapukoort
6 kuhjaga spl suhkrut

Tegin suhkrusiirupi. Panin suhkru potti ja lasin karamelliks sulada. Lisasin keeva vee ja segasin, nii et sain siirupi. Lasin jahtuda.
Taigna jaoks segasin pehme või, soola, munad, küpsetuspulbri ja 1/2 jahust. Lisasin jahtunud siirupi ja ülejäänud jahu. Jagasin taigna kaheks ja surusin kahele ahjuplaadile laiali. Küpsetasin 175 kraadises ahjus 20-30 minutit.
Jahtunud koogipõhjadel lõikasin ära servad. Segasin omavahel hapukoore ja suhkru. Ühele koogipõhjale määrisin hapukoort, selle peale panin teise koogipõhja ja määrisin ka hapukoort. Peale pudistasin servadest tehtud puru. Lasin järgmise päevani külmkapis tõmmata.

Kommentaare ei ole: