neljapäev, 14. aprill 2011

Napoleoni kook


Taigen:

600 gr jahu
250 gr külma võid(margariini)
2,5 dl külma vett
1 tl äädikat
1 tl soola
1 muna

Hakkisin jahu võiga puruseks, lisasin veega segatud äädika, soola ja muna. Sõtkusin taina ühtlaseks ja jätsin mõneks tunniks külmikusse.
Jaotasin taigna 8-ks osaks. Rullisin iga osa laual laiali ja lõikasin ümmargused kettad. Küpsetasin 250 kraadi juures igat taignalehte 5 minutit. Ääreribadest rullisin veel ühe plaaditäie ja küpsetasin tumedamaks pruuniks. See läks murendatult koogi peale ja servadele.

Kreem:

1,5 liitrit piima
4 dl suhkrut
6muna
1,5 dl nisujahu
2 tl vaniljet

Kuumutasin 1,25 liitrit piima ja 2 dl suhkrut keemiseni. Samal ajal vahustasin munad ülejäänud suhkruga. Liasin jahu ja ülejäänud külma piima. Kallasin vahustatud segu kuuma piima hulka ning kuumutasin pidevalt segades kuni kreem paksenes (mitte keeta!).

Ladusin taignapõhjad vaheldumisi kreemiga tordialusele(tegin kaks 4-kihilist kooki). Kaunistasin taignapuruga ning asetasin külma.

Retsept siit