reede, 3. september 2010

Õuna-beseekook



Taigen:

8 dl jahu
1-2 dl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
200 gr margariini(toasoe)
4 munakollast
4 spl külma vett

Vahele:

riivsaia
õunaviile
kaneeli
suhkrut

Besee:

8 munavalget
8 spl suhkrut(panin nats rohkem)
kaneeli

Segasin taigna kokku ja surusin ahjuplaadi põhja ning äärtele.
Taigna peale raputsin õhukese kihi riivsaia(siis ei lähe põhi niiskeks). Riivsaia peale panin õunaviilud ja suhkru ning kaneeli. Küpsetasin 200 kraadises ahjus peaaegu valmis.
Besee jaoks vahustasin munavalged algul õrnalt vahtu ja siis alles lisasin vähehaaval suhru ja kaneeli ning vahustasin tugevaks vahuks. Saadud vahu laotasin koogile laiali ja küpsetasin 175 kraadi juures, kuni pealispind omandas beežika tooni.

6 kommentaari:

minukiisu ütles ...

isuäratav

MARDIKAS ütles ...

No nii, nüüd on 4 munakollast üle, mis neist saab? Aga kook on isuäratav küll!

Birgit ütles ...

Neli munakollast kasutasin omleti sisse.

Janely ütles ...

bezees, m ida sa 8spl panid siis ehk tibakene rohkem. kas suhkurt? sul jäänud kirja panemata.

Birgit ütles ...

See oli jah suhkur!

Birgit ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.