reede, 3. september 2010

Kapsa-singipirukas


See on üks äärmiselt mõnus pirukas, seda peaks sööma ka need, kes muidu kapsast väga lugu ei pea.

250 gr margariini
250 gr kohupiima
5,25 dl jahu
0,5 tl soola
1 tl suhkrut
200 gr juustu
1,5 kg peakapsast
4 muna
2 dl hapukoort
1 tl soola
1 tl suhkrut
tilli
singitükke(suitsuvorsti, hakkliha)

Segasin kohupiima, toasooja või, jahu, soola ja suhkru ühtlaseks taignaks ning panin jahedasse tahkuma.
Hakkisin kapsa peeneks ja hautasin sutsus vees poolpehmeks. Maitsestasin soola, suhkru ja tilliga. Nõrutasin kapsa sõelal kuivaks.
Katsin ahjuplaadi põhja ja ääred taignaga ning laotasin kapsa koos singitükkidega ühtlaselt laiali. Peale puistasin riivitud juustu. Munad ja hapukoore segasin omavahel kokku ning valasin ühtlaselt kattele.
Küpsetasin ahjus 200 kraadi juures umbes 30 minutit.
(Allikas: Nipiraamat)

Kommentaare ei ole: