laupäev, 23. mai 2009

Kaerahelbekettad


Head õhukesed ja krõbedad küpsised. Poolele taignale lisasin ka kakaod ja rosinaid. Mulle endale need kakao ja rosinatega meeldisidki kõige rohkem. Sellest taigna kogusest tuleb päris suur kausitäis küpsiseid, unustasin kahjuks kokku lugemata.

Taigen:

750 gr kaerahelbeid(täistera)
250 gr õli või mrgariini
450 gr suhkrut
6 muna
1 tl soola
vaniliini
kakaod(poolele taignale)
rosinaid(poolele taignale)

Munad vahustasin suhkruga, lisasin maitseained, õli ja kaerahelbed. Tõstsin küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile pätsid ja surusin lusikaga need õhukesteks ketasteks. Küpsetasin 200 kraadi juures helepruuniks(umbes 12 min).

Kommentaare ei ole: