neljapäev, 4. detsember 2008

Mooramaa koogike.


Moorapeade retsepti järgi tehtud koogikesed tulid vapustavalt head.Võrreldes moorapeade tegemisega said need koogid veel lihtsamalt ja kiiremini valmis ning maitsesid veel paremini.


Biskviit:

2*4 muna
2*2 dl jahu
2*0,5 dl tärklist
2*2 dl suhkrut
2*2 tl küpsetuspulbrit

Tegin kaks tordipõhja:Vahustasin munad suhkruga tugvaks vahuks ja segasin vaikselt juurde kokku segatud kuivained.Valasin taigna küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetasin 175 kraadi juures umbes 30 minutit.Lasin jahtuda.

Kreem:

200 gr võid
3 spl suhkrut
6 spl kondenspiima
vaniliini või konjakit


šokolaadipumat:

300 gr tuhksuhkrut
4 tl kakaod
4 spl vett

Jahtunud biskviidist lõikasin ühesugused tükid.Kahe mahlaga niisutatud koogipoolte vahele määrisin kreemi.Kreemi jaoks vahustasin või suhkruga ja lisasin ülejäänud ained.Kreemised koogipooled vajutasin kokku ja panin külma.Valmistasin pumati.Selleks segasin tuhksuhkru,kakao ja 45 kraadini soojendatud vee.Kastsin koogi ülemise poole sinna sisse ja panin külmikusse tahenema.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

ahvatlevad, peaks ka järgi proovima, kui palju sellisest kogusest tuli koogikesi ja kui suurt ahjuplaati kasutasid?

Birgit ütles ...

Minu ahjuplaat on 37*42cm ja kooke tuli mul 18tk(kõik oleneb lõigatud tükkide suurusest).Proovi kindlasti neid teha ja anna teada,kuidas meeldisid.