teisipäev, 2. detsember 2008

Moorapead.


Mõtlesin,et proovin ka ära moorapeade valmistamise,tulemus oli üllatavalt hea ja väga lihtne oli ka teha.
Retsept on pärit Pereköögist.

Taigen:

8 muna
8 spl jahu
8 spl suhkrut

Kreem:

200 gr võid
3 spl suhkrut
6 spl kondenspiima
konjakit või vaniliini

šokolaadipumat:

300 gr tuhksuhkrut
4 tl kakaod
4 spl vett

Vahustasin munakollased 5 spl suhkruga ja munavalged 3 spl suhkruga,mille lisasin vähehaaval vahustamise käigus.Munakollasevahu hulka segasin pool munavalgevahust,siis jahu ning lõpuks ülejäänud munavalgevahu.Valmis taignast pritsisin plaadile paarisarv ümaraid pätse ja küpsetasin 200 kraadi juures.Kahe mahlaga niisutatud poole vahele määrisin kreemi.Kreemi jaoks vahustasin pehme või suhkruga ja lisasin ülejäänud ained.Kreemised koogipooled vajutasin kokku ja panin külma.Valmistasin šokolaadipumati .Selleks segasin omavahel tuhksuhkru ,kakao ja 45 kraadini soojendatud vee.Kastsin koogi ülemise poole sinna sisse ja panin külmikusse tahenema.

2 kommentaari:

MARDIKAS ütles ...

Mitu tükki tuli selle retsepti järgi? Kavatsen ka teha lähitulevikus!

sbirgit ütles ...

Kahjuks unustasin kokku lugemata,aga üks ahjuplaat oli valmis moorapäid täis ja teine oli poolenisti täis.