esmaspäev, 24. mai 2010

Purukook keedukreemi ja moosiga


Purutaigen:

4 kl (või suts rohkem) jahu
250 gr margariini
2,5 spl piima
3 spl suhkrut
0,5 tl söögisoodat
0,5 tl 30% äädikat
näpuotsatäis soola

Vahele:

1 purk moosi

Keedukreem:

6 muna
6-9 spl suhkrut(oleneb kui magus on moos)
9 spl jahu
750 ml piima
150 gr võid
6 tl vaniliini

Purutaigna jaoks hakkisin margariini, suhkru ja soola läbi. Lisasin sooda ja äädikaga segatud jahu ning piima, segasin ühtlaseks purutaignaks. Pudistasin kolmveerand sellest võiga määritud ahjuplaadile ja katsin moosiga.
Keedukreemi jaoks vahustasin munad suhkruga, lisasin jahu ja 12 spl külma piima ning segasin ühtlaseks. Ülejäänud piima lasin keema tõusta, segasin munavahuga, kuumutasin veevannis pidevalt segades, kuni kreem pakseneb. Lisasin või ja maitsestasin vaniliiniga.
Moosi peale panin pooleldi jahtunud keedukreemi ja kõige lõpuks ülejäänud puru. Küpsetasin 200 kraadises ahjus 35-40 minutit.