pühapäev, 22. märts 2009

Glasuuritud tiigrikook


Selle koogi tegin ka oma musi sünnipäevaks.Eriti hästi sobis sellele koogile glasuur ja muidugi rosinad ja päevalilleseemned.

Taigen:

7 muna
6 dl suhkrut
200 gr sulatatud võid
6 tl küpsetuspulbrit
7 dl jahu
1,5 dl piima
3 tl vaniliini
3,5 spl kakaod
200 gr rosinaid
200 gr päevalilleseemneid
suts martsipani südamete jaoks

Vahustasin munad suhkruga,lisasin või,piima ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning rosinad ja päevalilleseemned.Jagasin taigna kaheks osaks.3/4 taignast maitsestasin vaniliiniga ja ülejäänud kakaoga.Valasin eelnevalt margariiniga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi vaheldumisi heledat ja tumedat tainast.Küpsetasin 180 kraadi juures 50-60 minutit.

Glasuur:

4 spl kuuma vett
1 klaas suhkrut
2 spl kakaod
2 spl või

Segasin glasuuri ained kokku ja katsin sellega koogi.Kaunistasin martsipanist südametega.

Kommentaare ei ole: