esmaspäev, 5. jaanuar 2009
Pärmi-peenleib
Olin juba ammu kirjutanud üles selle leiva tegemise retsepti ja lõpuks sai see teoks ka tehtud.Esimesel korral õnnestus ülimalt hästi.
Eelmisel päeval:
3 dl toatemperatuuril vett
50 gr pärmi
5 dl sõelutud rukkijahu
Küpsetamispäeval:
5 dl toatemperatuuril vett
2 tl soola
2 spl õli
4 dl sõelutud rukkijahu
13 dl nisujahu
2 tl soola
suhkrut(maitsejärgi)
Murendasin pärmi vedelikku, segasin hulka rukkijahu ja jätsin rätiku alla ööseks seisma.Hommikul lisasin vee,soola suhkru,õli ja jahu ning sõtkusin elastseks taignaks.Lasin soojas 30-40 minutit kerkida.
Vormisin taignast kaks leiba ja lasin veel 30 minutit kerkida.Soojendasin ahju 250 kraadini.Panin leivad ahju ja alandasin temperatuuri 200 kraadi peale.Küpsetasin umbes 1 tund.
Valmis leivad mässisin niiskesse rätikusse ja lasin jahtuda.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
5 kommentaari:
kas juuretist ka jätsid? või kas pämi-leivast üldse saab juuretist jätta???
Juuretist ei jätnud kuna tõesti ei tea kas sellisest taignast saab juuretist jätta.
Tere ,tegin hiljuti ka peenleiva ja vötsin selle raskema ette,leiva tegemiseks läks kokku 5 päeva.Kuid minu leib ei olnud välimuselt nii kena kui sinu oma ja kaugeltki mitte nii öhuline.Aga ega ma meelt heida ,proovin uuesti.Proovin ka sinu retsepti järgi ehkä önnestub.
Ja mina just vaatasin Annuska sinu blogi ja mõtlesin,et peaks sinu leibasid proovima teha,tunduvad hästi ahvatlevad.
polo ralph lauren
hermes belt
kyrie 5
goyard handbags
lebron 16
hermes
air jordan
supreme shirt
christian louboutin shoes
canada goose
Postita kommentaar