laupäev, 7. jaanuar 2012

Suur õuna-kakao täidisega kringel


Taigen:

5 dl piima
50 gr pärmi
1 tl soola
2 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkur
2 tl kardemoni
16 dl jahu
200 gr sulatatud võid või margariini

Täidis:

800 gr pisikesteks tükkideks lõigatud õunu
240 gr vahustatud võid
1,5 spl kaneeli
3-4 spl kakaod
2 dl suhkrut

Kate:

4 spl kuuma vett
2 spl võid või margariini
1 klaas suhkrut
1,5-2 spl kakaod

Vedeldasin pärmi suhkruga. Lisasin käesooja piima, soola, või, kardemoni, vanillsuhkru ja jahu ning sõtkusin, seni kuni taigen kausi ja käte küljest lahti lõi. Kergitasin seni kuni taigen oli kahekordseks kerkinud.
Rullisin taigna lauale lahti(õhukeseks). Määrisin peale kokku segatud(va.õunad) täidise. Raputasin taigna üle õuntega. Keerasin taigna tihedalt rulli ja vormisin kringliks. Küpsetasin 200 kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Glasuuri jaoks lasin katte ained vaikselt keema(suhkur peab ära sulama), jätsin natukeseks jahtuma ning lõpuks niristasin jahtunud kringlile.

7 kommentaari:

Merike ütles ...

selle retsepti võtaks küll koos ilusa juhendiga ,sest endal ei tule päris selline veel välja

Birgit ütles ...

Katsun selle lähimal ajal postitada:)

Merike ütles ...

kas sa ei lõikagi pealt teda kuidagi lahti,või jääbki lihtsalt rulli keeratuna nii ilus ja kihiline ?

Birgit ütles ...

Lõikasin peale väikesed sälgud, aga sealt hakkas natuke täidist välja voolama ja ma arvasin, et oleks vist parem ,kui ei lõikaks

Birgit ütles ...

Kihiline jääb rulli keeramisest ja taigen on küllaltki õhukeseks rullitud ka:)

karimakene ütles ...

nii armas kringel ja isuaratav :)
mina tavaliselt rullin kokku pikaks vorstiks nagu kaneelikaid tehes ja selle pikkupidi loikan pooleks ja saadud kaks vorstikest keeran rulli omavahel kringliks jaab ilus kringel

Birgit ütles ...

Lõigates jääb kringel ilus jah aga selle kringli puhul mul voolaks palju täidist välja:)