neljapäev, 7. juuli 2011

Sibula-singipirukas




Taigen:

250 gr nisujahu
1 tl soola
4 spl õli
1,2 dl külma vett

Segasin jahu ja soola omavahel kokku. Lisasin õli ja külma vee ning sõtkusin ühtlaseks taignaks. Vooderdasin vormi taignaga ja asetasin 30 minutiks külmkappi.

Täidis:

5 suuremat sibulat
2 dl piima või kohvikoort
3 muna
1-1,5 tl soola
2 spl võid
kuubikuteks lõigatud sinki
3 dl riivjuustu
0,5 tl pipart
(1 tl jahvatatud muskaatpähklit)
(1 tl tüümianit)

Lõikasin sibula ratasteks ja kuumutasin võis kuldseks. Segasin omavahel munad, juustu, koore ja maitseained. Katsin taigna sibulaseguga ja valasin üle juustu-kooreseguga. Küpsetasin ahjus 200 kraadi juures 30 mintit.