kolmapäev, 16. märts 2011

Mango-sidrunitort


Hästi mahe ja lahe tort.

Põhi:

100 gr võid
1 dl suhkrut
2 dl jahu
1 tl vanillsuhkrut
1 munakollane

Täidis:

3 toasooja muna
1,5-2 dl suhkrut
400 gr purk mangolõike siirupis
1 sidruni mahl
15 gr želatiini
2 dl vahukoort

Näppisin või, suhkru, jahu ja vanillsuhkru purutaoliseks massiks. Lisasin munakollase ja segasin ühtlaseks taignaks. Surusin taina küpsetuspaberiga vooderdatud 24-cm lahtikäiva vormi põhja. Küpsetasin 20-30 minutit 180 kraadises ahjus. Lasin jahtuda.
Täidise jaoks vahustasin munad ja suhkru kohevaks vahuks. Segasin juurde nõrutatud ja püreeritud mangolõigud ning pressitud sidrunimahla. Segasin želatiini 1dl külma veega ja lasin paisuda, sulatasin kuumaveevannis. Jahutasin veidi maha ja valasin munavahu hulka. Vahustasin koore ja segasin õrnalt ülejäänud massi hulka. Valasin segu vormi ja lasin külmkapis üleöö tarretuda.