neljapäev, 7. juuli 2011

Pannkoogisalat


Kes armastab soolaste täidistega pannkooke, see armastab ka seda salatit.

2 ülepannikooki või tortiljat
100 gr taist suitsusinki
2 tomatit
100 gr riivitud juustu (valio forte)
musta pipart
rohelist sibulat

Kaste:

mädarõika majoneesi või majoneesi hapukoorekastet

Hakkisin pannkoogid ribadeks ja panin taldrikule kõige alumiseks kihiks. Järgmiseks panin singiribad ja tomatiribad ning purustasin peale musta pipart. Niristasin peale kastme ning selle peale raputasin juustu ja rohelise sibula.

Kartulisalat grillitud päikesekuivatatud tomatitega


8 kartulit
1 sibul
1 purk Rimi grillitud päikesekuivatatud tomateid
300 gr suitsusinki
1 värske kurk
majoneesi või hapukoore majoneesikastet
soola
1 tl suhkrut

Tükeldasin kõik kuubikuteks ning segasin ülejäänud toiduainetega kokku.

Sibula-singipirukas




Taigen:

250 gr nisujahu
1 tl soola
4 spl õli
1,2 dl külma vett

Segasin jahu ja soola omavahel kokku. Lisasin õli ja külma vee ning sõtkusin ühtlaseks taignaks. Vooderdasin vormi taignaga ja asetasin 30 minutiks külmkappi.

Täidis:

5 suuremat sibulat
2 dl piima või kohvikoort
3 muna
1-1,5 tl soola
2 spl võid
kuubikuteks lõigatud sinki
3 dl riivjuustu
0,5 tl pipart
(1 tl jahvatatud muskaatpähklit)
(1 tl tüümianit)

Lõikasin sibula ratasteks ja kuumutasin võis kuldseks. Segasin omavahel munad, juustu, koore ja maitseained. Katsin taigna sibulaseguga ja valasin üle juustu-kooreseguga. Küpsetasin ahjus 200 kraadi juures 30 mintit.

Kihiline salat


Koostis:

400 gr makrat
300 gr värsket kurki
3 õuna
300 gr sinki
250 gr juustu
1 purk konservmaisi
majoneesi

Hakkisin kõik väikesteks ribadeks (peale juustu) ja ladusin kihiti kaussi. Katsin pealt õrna majoneesi kihiga ja jämedalt riivitud juustuga.