teisipäev, 3. mai 2011
Karamellikook hapukoorega
Jällegi üks väga lihtsalt teostatav ja maitsev kook. Retsept siit
Taigen:
2 dl suhkrut
1 dl keeva vett
500 gr toasooja võid (mina panin margariini)
0,5 tl soola
4 munakollast (mina panin 2 muna)
800 gr jahu
2 spl küpsetuspulbrit
Hapukoorekreem:
1 kg 20% hapukoort
6 kuhjaga spl suhkrut
Tegin suhkrusiirupi. Panin suhkru potti ja lasin karamelliks sulada. Lisasin keeva vee ja segasin, nii et sain siirupi. Lasin jahtuda.
Taigna jaoks segasin pehme või, soola, munad, küpsetuspulbri ja 1/2 jahust. Lisasin jahtunud siirupi ja ülejäänud jahu. Jagasin taigna kaheks ja surusin kahele ahjuplaadile laiali. Küpsetasin 175 kraadises ahjus 20-30 minutit.
Jahtunud koogipõhjadel lõikasin ära servad. Segasin omavahel hapukoore ja suhkru. Ühele koogipõhjale määrisin hapukoort, selle peale panin teise koogipõhja ja määrisin ka hapukoort. Peale pudistasin servadest tehtud puru. Lasin järgmise päevani külmkapis tõmmata.
Kohupiima plaadikook
Põhi:
250 gr margariini
7 dl jahu
1 muna
1/4 tl soola
2 dl suhkrut
Kate:
1 kg kohupiima
500 gr hapukoort
5 muna
4 spl jahu
suhkrut
vaniljet
Põhja jaoks sulatasin margariini. Lasin jahtuda. Segasin omavahel jahu ja soola. Vispeldasin munad suhkruga lahti ja segasin ülejäänud ainetega koos taignaks. Määrisin ahjuplaadi margariiniga. Surusin taigna ahjuplaadile ja küpsetasin 200 kraadi juures pool valmis(põhi muutub kuivaks).
Katte jaoks vahustasin munad suhkruga. Lisasin kohupiima, jahu ja hapukoore ning segasin ühtlaseks. Valasin katte põhjale. Küpsetasin 200 kraadi juures, kuni kate oli tahenenud ja kuldpruuniks muutunud.
Tellimine:
Postitused (Atom)