neljapäev, 20. august 2009

Lihtne õunakook



Taigen:

4 dl jahu
2 dl suhkrut
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 dl õli
2 muna
2 dl hapukoort
500 gr viilutatud õunu
fariinsuhkrut
kaneeli

Vahustasin munad suhkruga. Seejärel lisasin hapukoore, õli ja omavahel kokku segatud kuivained. Valasin taigna võiga määritud koogivormi. Taigna katsin õunaviiludega ning peale raputasin kaneeli ja fariinsuhkru. Küpsetasin 200 kraadi juures 40-50 minutit.

Kanamaksapasteet


Koostis:

500 gr kanamaksa(1 karp)
4 keedetud porgandit
150 gr võid
1 sibul
5 küüslauguküünt
soola
pipart

Panin 50 gr võid pannile ja kuumutasin sibula ja küüslaugu klaasjaks, siis lisasin kanamaksa ning pruunistasin õrnalt.
Panin maksasegu, porgandi ja ülejäänud või köögikombaini ning töötlesin pasteediks, vahepeal lisasin ka soola ja pipart.
Lasin külmikus taheneda.

teisipäev, 11. august 2009

Tort banaani lisandiga


Kuna mind külastasid endised töökaaslased, siis oli neile vaja ju üks tort teha ja nii ma ühe tordi valmis meisterdasingi.

Praekurgisupp munaga


See on üks äärmiselt huvitav ja maitsev supp. Retsept pärit Oma Maitsest.

Koostis:

2 pikka kurki
100 gr võid
2 tl jahu
4oo ml kanapuljongit
1 spl värsket hakitud tilli
12-16 spl vahukoort
6 kõvaks keedetud muna

Koorisin kurgi ja hakkisin kuubikuteks. Sulatasin või pannil ja praadisin kurki kergel tulel 5-6 minutit. Lisasin jahu ja puljongi ning lasin vaikselt 10 minutitd keeda, aeg-ajalt segades. Siis lisasin tilli, soola ja pipra ning koore. Hakkisin munad(suuremad tükid) ja panin igasse kaussi. Munade peale panin kulbiga suppi.

Arbuusi-fetajuustusalat oliividega



See salat jäi mul silma nami-nami foorumis ringi kolades. Salat on hästi lihtsalt valmistatav ja jube hea.

Koostis:

1 kg arbuusi
200 fetajuustu
mustapipart
1-2 peotäit musti oliive
3 spl oliivõli
1 spl laimi mahla

Arbuusilt eemaldasin koore ja seemned ning lõikasin viljaliha kuubikuteks. Kuubikud laotasin taldrikule, nende peale panin fetajuustu kuubikud, mustapipra ja viilutatud oliivid. Peale piserdasin õli ja laimimahla.